Ja vēlaties pagatavot kaut ko ļoti garšīgu un, galvenais, ātri pagatavojamu, tad iepazīstieties ar vienkāršu salātu recepti, kuru pagatavošana aizņems tikai 15 minūtes.
Šie salāti, lai arī vienkārši, ir tik gardi, ka tie būs piemēroti ne tikai ikdienas, bet arī svētku pusdienu galdiem. Noteikti izmēģiniet šos salātus pagatavot mājās un ieprieciniet savus mīļos. Gatavojiet ar mīlestību un nebaidieties eksperimentēt.
Salātu sastāvdaļas
Mazsālītas siļķes (fileja) – 1 gabals
Konservēti zirņi – 1 kārba
Konservēta kukurūza – 1 kārba
Zaļais ābols – 1 g
Sīpols – 0,5
Sāls un cukurs pēc garšas
Ābolu sidra etiķis – 2 ēdamkarotes
Sastāvdaļas liesai majonēzei
Šķidrums no konservētiem zirņiem
Augu eļļa – 200 ml
Sinepes – 1 tējkarote
Sāls un cukurs pēc garšas
Ābolu sidra etiķis – 1 tējkarote
Salātu pagatavošanas gaita
Sīpolu sagriež pusgredzenos un liek dziļā šķīvī. Tālāk vienu ābolu sagriež strēmelēs vai kubiņos un pievieno sīpolam – neaizmirstiet pirms tam ābolu nomazgāt un nomizot. Ābolu-sīpolu maisījumu pārlej ar ābolu sidra etiķi, lai marinējas.
Sagrieziet siļķi mazās strēmelītēs vai kubiņos, kā jums ērtāk. Kukurūzu un zirņus sajauc atsevišķā bļodā (šķidrumu notecina atsevišķā glāzē).
Kad pamatsastāvdaļas ir sagatavotas, tālāk sagatavo liesu majonēzi. Lai to izdarītu, samaisiet šķidrumu no zirņiem ar augu eļļu un sinepēm, kā arī pievienojiet sāli un cukuru pēc garšas. Visu sakuliet ar iegremdējamo blenderi, lai veidojas gluda un viendabīga konsistence.
Ābolu un sīpolu maisījumu notecina no marinādes un sajauc ar kukurūzām un zirņiem. Tad pievieno siļķi un liesu majonēzi. Visu labi samaisa.
Tas arī viss – salāti ir gatavi burtiski 15 minūtēs. Ja ir vēlme, noslēgumā var pievienot svaigus garšaugus pēc saviem ieskatiem.